Tuňákovo vajíčková pomazánka je rychlý a výživný doplněk k vašemu jídelníčku, kombinující vysoký obsah bílkovin z tuňáka a vajec s krémovou texturou a bohatou chutí. Tato pomazánka je ideální na toast, jako náplň do sendvičů nebo dokonce jako dip pro zeleninové tyčinky. Díky jednoduchosti přípravy a výborné chuti si ji oblíbí celá rodina.
Ingredience
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, sceděná
- 50 g pomazánkového másla
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- 3-4 lžíce majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
Postup přípravy
1) Uvařená vejce nechejte zchladnout, poté je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy.
2) Přidejte sceděný tuňák a pomazánkové máslo. Vše dobře promíchejte.
3) Přimíchejte jemně nakrájenou červenou cibuli pro pikantní chuť a texturu.
4) Do směsi zašlehejte majonézu a plnotučnou hořčici, dokud nevznikne hladká a rovnoměrně promíchaná pomazánka.
5) Pomazánku ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem dle chuti.
6) Nechte pomazánku alespoň 30 minut v chladničce odpočinout, aby se propojily chutě.
Vyzkoušejte také:
- Vynikající mrkvová pomazánka s vejcem
- Bůčková pomazánka s kusem uzeného masa
- Rychlá pomazánka z moravanky, kterou si zamilujete
Závěr
Tuňákovo vajíčková pomazánka je skvělým řešením pro ty, kdo hledají rychlou, zdravou a chutnou svačinu. Její univerzálnost a snadná příprava z ní dělají ideálního kandidáta pro různé příležitosti, ať už potřebujete rychlý oběd, svačinu nebo lehkou večeři.