Vítejte ve světě exkluzivních pochoutek! Dnes vám představíme recept na neodolatelné kuřecí stehna se sýrem a žampionovou omáčkou. Tato dokonalá kombinace jemného kuřecího masa, lahodného sýra a bohaté žampionové omáčky slibuje jedinečný zážitek pro vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí stehna zapečená se sýrem a žampionovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
Omáčka:
- 4 středně velké nakládané okurky
- 1/2 malé nakládané žampiony
- 100 g tatarské omáčky/majonézy
- 70 g řeckého bílého jogurtu
- 20 g hořčice
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Maso:
- 3 stehna bez kůže a kostí
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- špetku mleté sladké a pálivé papriky
Ostatní:
- 2 vejce – na obalování
- strouhanka – na obalování
- strouhaný sýr čedar – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Omáčka: Nakládané okurky a žampiony nakrájejte na velmi malé kostičky, pak k nim přidejte tatarskou omáčku/majonézu, řecký bílý jogurt a hořčici. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – rozmixujte.
2. Maso: Ze stehen odstraňte bílé části a každé stehno rozdělte na 2 části, které poté opatrně rozválejte a posypte solí, černým mletým pepřem a špetkou mleté sladké a pálivé papriky.
3. Následně rozklepněte vejce do hlubokého talíře – vyšlehejte je vidličkou nebo vařechou. Pak stehna obalte nejprve ve vyšlehaných vejcích a potom ve strouhance – smažte na rozpáleném oleji dozlatova a dokřupava několik minut z každé strany.
4. Smažená stehna položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete 1-2 lžíce omáčky a posypejte strouhaným sýrem čedar.
5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 180 °C.
6. Po upečení je podávejte s oblíbenou přílohou: rýži, salátem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!