Vítejte ve světě lahodných pochoutek! Dnes se ponoříme do kulinářského experimentování s naším receptem na křupavá smažená kuřecí stehýnka, která jsou obalena v netradiční směsi a doprovázena skvělým dresinkem. Tato neobyčejná kombinace křupavého kuřecího masa a pikantního dresinku slibuje explozi chutí a nezapomenutelný zážitek pro vaše chuťové pohárky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavá smažená kuřecí stehýnka obalená v netradiční směsi se skvělým dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- celý černý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 1 bobkový list
- studená voda – na zalití
Směs:
- 2 střední brambory
- červená mletá paprika – podle chuti
- kurkuma – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
- nasekaná čerstvá petrželka a kopr – podle chuti
- kuřecí maso
- 50-60 g strouhaný parmazán
Ostatní:
- 1-2 vejce na obalování
- strouhanka – na obalování
- olej – na smažení
Dresink:
- 1 lžíce rajčatová pasta
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce olivový olej
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- nasekaná čerstvá petrželka a kopr – podle chuti
- 1-2 stroužky česneku nebo podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce pokládejte kuřecí stehna, přidejte cibuli nakrájenou na polovinu, dochuťte celým černým pepřem, solí, pak přidejte bobkový list a zalijte studenou vodou – vařte na mírném ohni a po uvaření je přendejte na talíř a otrhejte maso z kostiček.
2. Mezitím opláchnete brambory ve vodě, přendejte je do hrnce, poté zalijte vodou a přikryjte pokličkou – vařte na mírném ohni do změknutí a po uvaření je přendejte do mísy.
3. Směs: Uvařené brambory v míse rozmačkejte a dochuťte je červenou mletou paprikou, kurkumou, černým mletým pepřem, sušeným česnekem, italskými bylinky, dále vsypejte nasekanou čerstvou petrželku a kopr, otrhané a nakrájené maso a na závěr nasypejte strouhaný parmazán – dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojili.
4. Následně připravte vyšlehané vejce a strouhanku na obalování.
5. Následně vytvarujte z bramborové směsi větší kuličku, do které zapíchněte kost ze stehna a upravte do tvaru stehýnek, které pak obalte nejprve ve vyšlehaných vejcích, poté ve strouhance a nakonec je smažte na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova a dokřupava.
6. Dresink: Do misky nalijte rajčatovou pastu, přilijte vodu, olivový olej a dochuťte černým mletým pepřem a solí. Na závěr vsypejte čerstvě nasekanou petrželku, kopr a přimíchejte prolisovaný česnek – dobře promíchejte.
7. Křupavá smažená stehýnka podávejte s připraveným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!