Představte si jednoduchou, ale chutnou roládu, která se připravuje během chvilky a zaručeně potěší celou rodinu. Zapečená roláda z mletého hovězího masa a zeleniny s vejcem je skvělou volbou. Připravte se na jednoduchou, ale lahodnou večeři, která vás zaručeně potěší!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená roláda z mletého hovězího masa se zeleninou a plněná vejcem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého hovězího masa:
- 2 plátky chleba + 1/4 šálku mléka
- olivový/rostlinný olej – na smažení
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- 1/2 šálku mražený špenát
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 kg mleté hovězí maso
- 1/2 šálku ovesné vločky
- 1 vejce
- 1 lžíce sušená majoránka
Ostatní:
- olej – na vymazání mísy
- trochu strouhanky – na vysypání mísy
- 1/4 šálku BBQ omáčky – na potření
Plnění:
- 4 vejce na tvrdo
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve uvařte vejce na tvrdo a na talíř si položte plátky chleba, které zalijte mlékem – nechte namočené.
2. Směs mletého hovězího masa: Do pánve s rozehřátým olejem vsypte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou promíchejte a smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nadrobno nakrájenou mrkev – promíchejte a dále společně smažte do měkka.
2. Následně do pánve přidejte prolisovaný česnek a mražený špenát, poté dochuťte solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte.
3. Uvařenou směs přendejte do mísy s mletým hovězím masem, dále přidejte namočený chléb v mléce, vsypte ovesné vločky, rozklepněte vejce a dochuťte sušenou majoránkou – ručně pořádně promíchejte.
4. Potom jednu 1/2 masové směsi rozložte do středu zapékací mísy vymaštěné olejem a vysypané trochou strouhanky. Pak do středu směsi položte pěkně za sebou uvařené vejce v celku a přikryjte druhou 1/2 masové směsi – zpevněte roládu a potřete ji celou BBQ omáčkou.
5. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C podle potřeby dohnědasta a dokřupava.
6. Po upečení ji ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte ji s láskou a velkou chutí. Také k ní můžete zvolit přílohu podle vlastního výběru nebo dresink, který máte rádi.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!