Už jste vyzkoušeli tyto neapolská kuřecí prsa? Neumíte si představit, jak jsou jemné a šťavnaté

Objevte kouzlo Neapolských kuřecích prsou, pokrm, který v sobě snoubí delikátnost a bohatost chutí, zajišťující tak nezapomenutelný gurmánský zážitek. Kuřecí prsa, naplněná šunkou serano a sýrem Manchego, zvenku křupavá a zevnitř šťavnatá, jsou základem tohoto lahodného receptu. Přidání jemné rajčatové omáčky s česnekem, cibulí a bylinkami posouvá tento pokrm na novou úroveň chuti.

Zdroj: La Cocina de Loli Dominguez

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra (nebo jiný sýr dle chuti)
  • Mletý bílý pepř
  • Provensálský pepř pro kuřecí maso
  • Sušené oregano
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Sůl
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Strouhaný sýr čedar (nebo jiný sýr dle výběru)
  • 400 g rajčatové omáčky
  • Extra panenský olivový olej na smažení

Postup přípravy

1) Kuřecí prsa rozkrojte vodorovně, osolte zevnitř i zvenčí a opepřete provensálským a bílým pepřem.

2) Do středu každého prsa vložte plátek sýra a srolovaný plátek šunky. Prsa zavřete a lehce stlačte.

3) V hluboké míse rozšlehejte vejce s trochou soli.

4) Kuřecí prsa nejprve obalte ve vajíčku, poté ve strouhance.

5) Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek do zlatova. Přidejte rajčatovou omáčku, ochutíte oreganem a vařte asi 10 minut.

6) V jiné pánvi na velkém množství olivového oleje z obou stran osmahněte obalená kuřecí prsa dozlatova.

7) Do zapékací formy rozetřete část rajčatové omáčky, poklaďte osmažená kuřecí prsa, pokryjte zbytkem omáčky a posypte strouhaným sýrem.

8) Zapékejte v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20-25 minut.

Zapečené brambory s uzeninou: Rychlý a chutný oběd z jednoho pekáče

Závěr

Tyto Neapolské kuřecí prsa nabízejí skvělý způsob, jak oživit vaše kulinářské dovednosti a zároveň potěšit chuťové buňky každého, kdo má štěstí tento pokrm ochutnat. Příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo oblíbenou přílohou pro kompletní gurmánský zážitek.