Kuřecí kousky na medu s pečenou zeleninou a hranolky

Objevte kouzlo kuřecích kousků na medu doprovázených pečenou zeleninou a hranolkami z trouby – jedná se o kompletní jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento recept v sobě snoubí sladkost medu a bohatost chutí z marinády, což kuřecím prsům dodává nezapomenutelnou chuť. Spolu s pečenou zeleninou a křupavými hranolky z trouby představuje tento pokrm ideální volbu pro rodinný oběd nebo večeři.

Zdroj: Stanislava Hrubonová

Ingredience

  • Kuřecí prsa, pokrájená na kousky
  • Marináda: sůl, pepř, mletá paprika, sušený česnek, pikantní cibulková hořčice, kečup, sojová omáčka, worcesterova omáčka, med, olej
  • Másla trochu na dokončení výpeku
  • Zelenina na pečení: cibule, paprika, jarní cibulka, pórek, nakrájená na silnější proužky
  • Olej na pokapání zeleniny
  • Hranolky na pečení

Postup přípravy

1) Kuřecí prsa pokrájejte na kousky a v misce smíchejte s ingrediencemi pro marinádu. Rukama vetřete marinádu do masa, aby bylo rovnoměrně pokryté, a nechte v chladničce uležet 1-2 dny.

2) Maso vyjměte z chladničky a nechte ho dosáhnout pokojové teploty. Poté jej smažte na středně vysokém ohni na troše tuku ze všech stran dozlatova. Vyjměte a odložte.

3) Do výpeku na pánvi zašlehejte trochu másla, čímž získáte bohatou a jemnou omáčku.

4) Zeleninu nakrájejte na silnější proužky, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200°C do křupava, obvykle 20-30 minut v závislosti na druhu a tloušťce zeleniny.

5) Hranolky připravte podle návodu na balení a pečte v troubě do zlatova a křupava.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Kuřecí kousky na medu s pečenou zeleninou a hranolkami z trouby představují dokonalou kombinaci chutí a textur. Tento bohatý a vyvážený pokrm je skvělou volbou pro každého, kdo si chce užít domácí gourmet zážitek. Je ideální pro speciální příležitosti nebo prostě jako způsob, jak oživit běžný jídelníček.