Delikatesní karamelový dezert se smetanovým krémem je lahodný dezert, který se skvěle hodí pro zvláštní příležitosti nebo jako sladké pohoštění na rodinné oslavy a večírky. Tenhle dezert je velmi lahodný díky sladkému karamelu a smetanovému krému, který dodává dezertu tou správnou chuť a vůní. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikatesní karamelový dezert se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Karamel:
- 80 g cukru
- 20 g vody
- 25 g teplá voda
Krém:
- 4 vejce
- 95 g cukru
- 360 g mléka
- 40 g smetany ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Karamel: Do hrnce na sporáku nasypejte cukr a přilijte vodu – nemíchejte, ale zkaramelizujte. Pak odstavte z ohně, přilijte teplou vodu a přikryjte pokličkou.
2. Výsledný karamel nalijte do skleněné misky a nechte vychladnout.
3. Krém: Do misky rozklepněte vejce, vyšlehejte a nasypejte cukr. Pokračujte ve šlehání.
4. Do hrnce na sporáku nalijte mléko a přilijte smetanu ke šlehání. Vařte na mírném ohni, dokud nebude vřít, poté odstavte ze sporáku a krém postupně přilévejte do vaječné směsi. Dobře promíchejte a pomocí síta krém propasírujte a nalijte na karamelový základ.
5. Položte hadřík nebo kuchyňskou utěrku na plech větší než skleněná miska, pak nalijte horkou vodu a misku zakryjte alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 150 °C. Po upečení odstraňte alobal a nechte dezert vychladnout na pokojovou teplotu.
7. Zabalte a uložte do lednice na 6 hodin, ale nejlépe přes noc.
8. Okraje pudinku lehce oddělte nožem a překlopte pomocí talíře na druhou stranu (pěkně vám steče karamel) a pomocí ozdobného kráječe nakrájejte.
Delikatesní karamelový dezert se smetanovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou sladkou karamelovou chuť!