Přivítejte jarní období s našim receptem na čokoládovo-sušenkové polokoule s jahodovou pěnou, které jsou ideálním sladkým potěšením. Tento dezert je dokonalou kombinací lahodné tmavé čokolády s bohatou jahodou pěnou obohacené o křupavé jemné sušenky, což vytváří neodolatelnou kombinaci, která potěší každého mlsouna. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládovo-sušenkové polokoule s jahodovou pěnou
Co budeme potřebovat:
- 150 g čokolády
- 9 okrouhlé sušenky (nebo podle potřeby)
Jahodová pěna:
- 1 sáček jahodové želé (90 g) + 115 ml vody
Na zdobení:
- rozpuštěná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládu rozpusťte a rovnoměrně promíchejte.
2. Připravte si silikonovou formu o průměru 7 cm, poté naneste a rozetřete rozpuštěnou čokoládu (9 ks) a uložte na 3-5 minut do lednice na ztuhnutí.
3. Následně druhou vrstvu potřete čokoládou a uložte 3-5 minut do lednice na ztuhnutí.
4. Do misky nasypte jahodové želé a zalite vodou – dobře promíchejte, poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu (20-25 °C) a šlehejte mixérem 10-15 minut, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
5. Čokoládové polokoule naplňte vyšlehanou jahodovou pěnou pomocí zdobícího sáčku, poté přikryjte sušenkami a uložte na 1-2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
6. Na závěr je položte na mřížku a pokapejte rozpuštěnou čokoládou a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!