Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem – netradiční chuťovka

Představte si lahodný dezert, který spojuje bohatou chuť kávy s jemnou sladkostí karamelu, doplněnou svěžím mléčným krémem. Tento netradiční pokrm slibuje jedinečný gastronomický zážitek. Připravte se na novinku s naším kávovo-karamelovým dezertem s mléčným krémem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking

Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem

Co budeme potřebovat:

Kávový karamel:

  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička instantní kávy
  • 1/2 šálku cukru

Směs:

  • 1 lžička instantní kávy
  • 1 lžička teplé vody
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 50 g cukru
  • 350 ml mléka
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Jak budeme postupovat:

1. Kávový karamel: Do pánve nalijte vodu a nasypte instantní kávu – promíchejte a přisypte cukr. Míchejte a vařte na mírném ohni (zkaramelizujte). Poté karamel nechte vařit do bodu varu a vařte další 3 minuty. Pak karamel přelijte do formy.

Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking
Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking
Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking

2. Směs: V míse smíchejte instantní kávu s teplou vodou a postupně za stálého míchání přidávejte rozklepnuté vejce a žloutky a míchejte. Pak nasypte cukr a nalijte mléko. Dobře promíchejte a ochuťte ještě vanilkovým extraktem. Pak směs nalijte do formy, přikryjte alobalem a naplňte zapékací misku horkou vodou do čtvrtiny.

Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking
Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking
Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking

3. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 160 °C. Po upečení nechte vychladnout na pokojovou teplotu a uložte do lednice, nejlépe přes noc. Hotovo!

Podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.

Jemný kávovo-karamelový dezert s mléčným krémem - netradiční chuťovka
Zdroj: futuzu cooking

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: