Luxusní pudinkové řezy připravené z listového těsta

Pudinkové řezy jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost, ať už jde o rodinné oslavy nebo jen odpolední čaj. Vrstvení listového těsta, piškotů, čerstvého ovoce a sametově hladkého pudinku vytváří neodolatelnou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkého. Tento recept je jednoduchý na přípravu a můžete ho přizpůsobit podle sezónního ovoce, které máte k dispozici.

Zdroj: Zůza Lněníčková Pekarčíková

Ingredience

  • 2 balení listového těsta
  • Piškoty (množství dle potřeby)
  • Ovoce dle výběru (např. borůvky a jahody)
  • 2 balení pudinkového prášku (vanilkový nebo jiný podle chuti)
  • 1 l mléka
  • 3 lžíce cukru

Postup

1) Příprava pudinku: V kastrolu připravíme pudink podle návodu na obalu, použijeme 1 l mléka a 3 lžíce cukru. Necháme mírně zchladnout.

2) Příprava těsta: Listové těsto rozválíme na velikost plechu, na kterém budeme dezert připravovat. První plát těsta položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 10-15 minut. Po upečení necháme první plát těsta vychladnout.

3) Vrstvení: Na vychladlý plát těsta rozložíme vrstvu piškotů. Na piškoty rovnoměrně rozprostřeme vrstvu ovoce. Celé toto základní vrstvení zalijeme teplým pudinkem.

4) Dokončení: Když je pudink rozlité, položíme na vrch druhý plát listového těsta, který jsme také upekli a nechali vychladnout.

5) Chlazení: Celý dezert necháme v chladu, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily a pudink ztvrdl.

Servírování

Pudinkové řezy nakrájíme na porce a podáváme jako lahodný dezert. Můžete je dozdobit čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě lákavější podávání.

Tipy

  • Můžete experimentovat s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vaší chuti. Kombinace malin a černých rybízů je také skvělou volbou.
  • Pro extra bohatost chuti můžete mezi piškoty a ovoce přidat vrstvu marmelády nebo ovocného džemu.
  • Pokud máte rádi křupavější vrchní vrstvu, můžete druhý plát těsta před pokládáním na pudink lehce potřít rozšlehaným vejcem a posypat krystalky cukru.

Jednoduchá , rychlá a dobrá roláda se šlehačkovou náplní

Závěr

Pudinkové řezy jsou univerzálním dezertem, který je milován pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce a připravit něco sladkého pro své blízké.