Přinášíme vám recept na dokonalý krémový dezert z bílého jogurtu s křupavou drobenkou, který je nejen lahodný, ale také snadný na přípravu. Pojďte s námi objevit tuto jednoduchou a přitom chutnou pochoutku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémový dezert z bílého jogurtu s drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 žloutky
- 80 g cukru
- 80 g rozpuštěné máslo
- 1 lžička nastrouhaná citronová kůra
- 200 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
Krém:
- 2 vaječné bílky
- 80 g cukru
- vanilin – podle chuti
- 400 g bílý jogurt – (3,5 % tuku)
- 3 lžíce hladké mouky
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: V míse vyšlehejte žloutky s cukrem, přilijte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva – vypracujte těsto.
2. Vypracované těsto rozdělte na polovicu a uložte na 30 minut do lednice.
3. Krém: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přisypte cukr a vanilin, dále přidejte bílý jogurt a nasypte hladkou mouku – promíchejte.
4. Formu na pečení o rozměru 20 x 30 cm vymažte máslem a naneste první polovinu těsta, které pěkně uhlaďte.
5. Potom na těsto rozetřete krém a druhou polovinu těsta nastrouhejte na struhadle na drobenku a nasypte na krém.
6. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C a po upečení nechte koláč vychladnout.
Dokonalý krémový dezert z bílého jogurtu podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!