Spojení domácích karlovarských rohlíků a vajíčkové pomazánky tvoří dokonalou kombinaci pro každé snídaně, svačinu nebo lehkou večeři. Domácí pečivo má nezaměnitelnou chuť a vůni, která se skvěle doplňuje s krémovou a bohatou vajíčkovou pomazánkou. Tento recept vás krok za krokem provede přípravou těchto dvou kulinářských pochoutek, které si zamiluje celá rodina.
Karlovarské rohlíky
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 8 g cukru
- 8 g soli
- Půl kostky kvasnic nebo 1 balení sušených kvasnic (7g)
- 235 ml mléka
- 1 lžíce oleje (není v původním receptu)
Postup:
1) Příprava těsta: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout v mírně nahřáté troubě asi hodinu.
2) Tvarování rohlíků: Těsto nakrájíme na bochánky, necháme pod igelitem ještě chvíli zbaculatět, poté vyválíme a zamotáme do tvaru rohlíků. Uděláme na vnější straně několik hlubších zářezů a necháme na plechu kynout dalších 30 minut.
3) Pečení: Rohlíky před pečením potřeme olejem a pečeme na 190-200 stupňů Celsia do zlatova. Troubu před vložením plechu můžete vystříkat vodou pro zapaření, ale není to nutné.
Vajíčková pomazánka
Co budeme potřebovat:
- Půlka povoleného másla
- 4 obdélníčky sýra Apetito
- 1 balení krémového sýra (200 g, např. žervé, lučina)
- 6 vajíček uvařených na tvrdo
- 2 lžíce majonézy (volitelně)
- 2 lžíce hořčice
- Sůl, pepř
- Trošku česneku
- Jarní cibulka
- Půl obyčejné cibule
Postup:
1) Příprava pomazánky: Máslo, sýry, majonézu, hořčici, sůl, pepř a česnek vyšleháme do hladka. Vajíčka protlačíme přes kolečko na brambory a vmícháme do směsi spolu s jemně nakrájenou jarní i obyčejnou cibulkou.
Vyzkoušejte také:
- Rychlá pomazánka z kysaného zelí
- Domácí škvarková pomazánka, která skvěle doplní čerstvé pečivo
- Recept na domácí tvarůžkovou pomazánku
Závěr
Tento recept na karlovarské rohlíky a vajíčkovou pomazánku přináší domácí pohodu a spoustu chutí, které si každý rád vychutná. Ať už hledáte inspiraci na snídani, svačinu nebo lehkou večeři, tento duo je jistotou spokojenosti. Užijte si radost z vaření a pečení s touto jednoduchou, ale ohromující kombinací.