Jednoduché domácí větrníky se šlehačkou: Vynikající domácí recept, který si zamilujete

Domácí větrníky se šlehačkou jsou klasickou a milovanou pochoutkou, která přináší radost nejen očím, ale hlavně chutným pohárkům. Tento recept na větrníky vám ukáže, jak si můžete v domácích podmínkách připravit lahodné větrníky s cukrářským krémem, které zaujmou na každé oslavě nebo jako nedělní dezert pro rodinu. Následující postup je ověřený a garantuje skvělý výsledek.

Zdroj: Domaći Recepti

Co budeme potřebovat

Na krém:

  • 750 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 180 g krystalového cukru
  • 90 g kukuřičného škrobu
  • Vanilkový extrakt
  • Máslo (množství dle potřeby)

Na těsto:

  • 200 ml vody
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 150 g hrubé mouky
  • 4-5 vajec

Další:

  • 500 ml smetany ke šlehání

Postup

Krém:

1) V hrnci přivedeme k varu 600 ml mléka.

2) Ve vedlejší misce utřeme žloutky s cukrem, přidáme škrob a 150 ml mléka. Důkladně utřeme.

3) Horké mléko nalijeme do směsi s žloutky, vše utřeme a vrátíme zpět do hrnce.

4) Vaříme, dokud krém nezhoustne. Poté přesuneme do misky.

5) Přidáme máslo a po jeho rozpuštění vanilkový extrakt. Krém necháme vychladnout pod fólií.

Těsto:

1) Do hrnce dáme olej, vodu a cukr a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud těsto nevznikne.

2) Necháme těsto chvíli vychladnout a postupně přidáme vejce, po každém dobře promícháme.

3) Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme na pečícím papíru větrníky.

4) Pečeme 25 minut na 200°C.

Dokončení:

1) Smetanu vyšleháme do tuha.

2) Vychladlý krém rovněž prošleháme a přidáme trochu šlehačky, znovu prošleháme.

3) Větrníky rozkrojíme, naneseme krém, přidáme šlehačku a zakryjeme druhou polovinou těsta.

Vyzkoušejte také:

VIDEO NÁVOD:

Závěr

Příprava domácích větrníků se může zdát jako výzva, ale s tímto postupem to zvládnete hravě. Tyto větrníky jsou důkazem, že domácí pečení může přinést nejen spoustu zábavy, ale i nezapomenutelné chutě. Užijte si radost z pečení a dopřejte si a svým blízkým tento sladký zážitek.