Přicházíme s receptem, který vaše chuťové buňky rozhodně neurazí. Křupavé šneky z listového těsta, plněné slaninou, sýrem a rajčatovou pastou, jsou neodolatelnou lahůdkou vhodnou na každou příležitost. Připravte se na explozi chutí a jednoduchost při přípravě, která vás zaručeně nadchne!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé šneky z listového těsta se slaninou, sýrem a rajčatovou pastou
Co budeme potřebovat:
- 300 g listové těsto
- 8 plátky slaniny – podle potřeby
- rajčatový protlak – podle chuti
- měkký roztíratelný sýr – podle chuti
Ostatní:
- vejce/žloutek – na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Listové těsto překrojte na plátky, na které potom rozložte plátky slaniny, pak potřete rajčatovým protlakem a roztíratelným sýrem – srolujte do tvaru malého šneku.
2. Následně šneky upevněte párátky a položte je na plech vyložený pergamenem s mezery mezi sebou.
3. Na závěr je potřete vyšlehaným vejcem/žloutkem, aby byli krásně zlatavé.
4. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
5. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří. Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!