Užijte si jedinečnou chuť s našimi vepřovými rolkami, které jsou plněné lahodnou koprovou směsí a doprovázené zapékanými bramborami s parmazánem a osvěžujícím salátem. Jeden jednoduchý recept, mnoho lahodných chutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové rolky plněné lahodnou koprovou směsí se zapékanými bramborami s parmazánem a salátem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1-1,5 kg vepřové maso (10 vepřové steaky)
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Náplň:
- 70 g změklé máslo
- čerstvý kopr – podle chuti
- 2 stroužky česneku
Brambory:
- 4 brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- směs italských bylinek – podle chuti
- 2 lžíce rostlinný olej
Ostatní:
- rostlinný olej – na vymazání mísy
- dřevěné špejle – podle potřeby
- 40 g parmazán – na posypání
Salát:
- 1 mrkev
- 1 salátová okurka
- 1 červená sladká paprika
- 1 zelená cibule
Zálivka na salát:
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžička cukru
- špetka černý mletý pepř
- 1 lžíce olivový olej
- špetka červená mletá paprika
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Vepřové maso nakrájejte na hrubé steaky, přikryjte fólií a vyklepejte, poté posypejte solí a červenou mletou paprikou – masírujte, aby se koření vstřebalo a položte na talíř.
2. Náplň: Do misky dejte změklé máslo, pak přisypte čerstvě nasekaný kopr a dochuťte prolisovaným česnekem – dobře promíchejte.
3. Výslednou náplň naneste, rozetřete na plátky a srolujte do rolky – postup opakujte a položte je na čistou plochu.
4. Brambory: Do mísy dejte vroubkované kolečka brambor, které dochuťte solí, černým mletým pepřem, italskými bylinkami a pokapejte olejem – dobře promíchejte, aby se vše koření s olejem smíchalo.
5. Následně brambory rozprostřete pěkně vedle sebe do zapékací mísy vymazané olejem a položte na ně dřevěnými špejlemi zajištěné masové rolky, poté je zakryjte vlhkým pergamenem a alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.
7. Salát: Do salátové mísy dejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou salátovou okurku, červenou sladkou papriku a zelenou cibulku.
8. Zálivka na salát: Do malé misky nalijte sójovou omáčku, přisypte cukr a dochuťte černým mletým pepřem, pak přilijte olej a nasypte červenou mletou papriku – pořádně promíchejte.
9. Výslednou zálivkou přelijte salát v salátové míse – dobře promíchejte.
10. Po 40 minutách vyndejte zapékací mísu z trouby, položte na talíř rolky a odstraňte dřevěné špejle.
11. Brambory ještě posypejte strouhaným parmazánem a pečte v troubě dalších 5 minut při 180 °C.
12. Podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!