Plněná vepřová krkovice na plechu s kysaným zelím

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept. Tato plněná vepřová krkovice na plechu s kysaným zelím Vás okouzlí. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Zdroj: Leckerer Kanal

Co budeme potřebovat:

  • Vepřové řízky 1 kg
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 šálek vody
  • rostlinný tuk
  • kysané zelí
  • Sůl, pepř, sladká paprika

Jak budeme postupovat:

1. Omyté a osušené maso nakrájejte, jeden řez neřízněte na hranu 1,5 cm, a dalším řezem dořízněte až na konec.

2. Maso osolíme a opepříme.

3. Posypeme sladkou paprikou a maso dobře potřeme kořením.

4. Smíchejte kukuřičný škrob a rajčatový protlak. Zřeďte vodou.

6. Přelijte marinádou a dejte na 2 hodiny do lednice.

7. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zalijte octem a nechte 10–15 minut.

8. Nakrájejte sýr na plátky.

9. Namažte formu rostlinným olejem. Následně vyložte maso a uvnitř rozložte sýr. Na maso položíme cibuli.

12. Nakonec k masu dáme kysané zelí. Můžete potřít rostlinným olejem.

14. Pečte v troubě při 180°C po dobu 35-40 minut.

VIDEO RECEPT: