Vychutnejte si lahodnou a jednoduchou pochoutku – nepečené sušenkové řezy s bohatým šlehačkovým krémem a křupavou margot čokoládou. Tento dezert je rychlý a snadný na přípravu, a přesto ohromí vaše chuťové buňky svou bohatou chutí a jemnou texturou. S chutí na každý kousek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečené sušenkové řezy se šlehačkovým krémem a margot čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 balení máslové sušenky
- 50 ml mléko – na namáčení sušenek
Krém:
- 250 ml smetana ke šlehání (nejlépe 33-40 %)
- 300 ml mléko
- 1 balení pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
- 2,5 lžíce moučkový cukr
Na zdobení a posypání:
- strouhaná margot čokoládka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte si plech vyložený pergamenem a pokládejte pěkně vedle sebe máslové sušenky namočené v mléce.
2. Krém: Do nádobky nalijte smetanu ke šlehání (nejlépe 33-40 %), mléko, přidejte pudinkový prášek, vanilkový cukr a moučkový cukr – vyšlehejte do nadýchaného krému.
3. 1/2 získaného krému naneste a pěkně rozetřete na máslové sušenky, poté posypejte strouhanou margot čokoládou a naneste druhou 1/2 krému, který také pěkně rozetřete a posypejte strouhanou margot čokoládou. Uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
4. Po 2 hodinách vyndejte plech z lednice a koláč nakrájejte na řezy.
Podávejte je s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!