Připravte si velikonoční linecké cukroví, které si každý oblíbí

Velikonoční linecké cukroví přináší do domovů kouzlo svátků jara. Tyto drobné sladkosti, které můžete vykrajovat v různých jarních a velikonočních tvarech, jsou nejen chutnou dekorací stolu, ale také výborným doprovodem k odpolední kávě nebo čaji. Recept je poměrně jednoduchý a výsledek stojí za trochu té časové investice – zejména odpočinku těsta v lednici, který je klíčový pro jeho správnou konzistenci. V následujícím receptu se dozvíte, jak připravit toto oblíbené cukroví krok za krokem.

Zdroj: Jana Jančíková

Na těsto budeme potřebovat:

  • 1 máslo (hera)
  • 2 hrnky hladké mouky (používám hrnek o objemu 300 ml)
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky

Postup přípravy:

1) V misce smíchejte máslo s hladkou moukou, moučkovým cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a žloutky. Ingredience důkladně propracujte do hladkého těsta.

2) Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny. Tento krok zabezpečí, že těsto bude mít správnou konzistenci a bude se s ním dobře pracovat.

3) Po odpočinku těsto vyválejte na podmoučeném stole na požadovanou tloušťku a vykrajujte z něj různé tvary – velikonoční zajíčky, vajíčka, květiny či jakékoli jiné motivy, které se vám líbí.

4) Vykrojené cukroví pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut, nebo dokud nezíská lehce zlatavou barvu.

5) Po upečení nechte cukroví vychladnout a poté jej slepujte vaší oblíbenou marmeládou. Pro dokonalou sladkost můžete hotové cukroví obalit ještě v moučkovém cukru.

Doporučení:

  • Vykrajovátka si můžete kupovat průběžně během roku v obchodech s domácími potřebami nebo cukrářskými potřebami. Nebojte se experimentovat s různými tvary a velikostmi.
  • Pro detailní zdobení použijte brčko nebo jiné pomůcky, které máte po ruce, pro vytvoření očí nebo jiných dekorativních prvků.

Vyzkoušejte také:

Závěr:

Velikonoční linecké cukroví je skvělým způsobem, jak oslavit příchod jara a Velikonoc. Toto cukroví nejen krásně vypadá, ale je také neodolatelně chutné. Užijte si proces přípravy a sdílejte radost z pečení s rodinou a přáteli. Tyto malé sladkosti určitě zpříjemní vaše sváteční chvíle.