Připravte si šťavnatý tradiční vídeňský telecí řízek se svěžím bramborovým salátem, který přináší chuťovou symfonii přímo z rakouské kuchyně. Tato klasická kombinace nabízí spojení jemného telecího masa s osvěžujícím salátem z brambor, který rozveselí vaše chuťové pohárky. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem
Co budeme potřebovat:
Salát:
- 400 g vařené brambory
- 1 střední červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžíce octa
- citron – na pokapání
Maso:
- 400 g telecí stehna
- sůl – podle chuti
Ostatní:
- 150 g másla – na uvolnění (smažení)
- 2 vejce – na obalení
- 2 lžíce hladké mouky – na obalení
- 200-300 g strouhanka – na obalení
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve dejte máslo do malého hrnce a zahřívejte ho.
2. Salát: Do mísy dejte hořčici, přilijte ocet a citron – promíchejte. Dále vmíchejte brambory (uvařené a nakrájené na kolečka), jemně nakrájenou červenou cibuli a nadrobno nakrájenou zelenou cibulku. Dobře promíchejte.
3. Maso: Telecí plátky přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran. Posypte solí a udělejte na okrajích jemné zářezy.
4. Následně je obalte v mouce, potom ve vyšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažte je v pánve s rozehřátým máslem z obou stran dozlatova a dokřupava.
5. Po smažení je vyndejte z pánve a položte na talíř. Pak je osušte papírovými ubrousky.
6. Vídeňský telecí řízek podávejte s jarním bramborovým salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!