Připravte si lahodnou marinovanou vepřovou krkovici na medu a slanině, která spojuje bohatou chuť medu s křupavostí slaniny a jemností vepřového masa. Tato delikátní kombinace přináší do vaší kuchyně neodolatelné aroma a dokonalou harmonii chutí. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová krkovice
- sůl – podle chuti
Směs na obalování:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 5 lžic kečupu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
Ostatní:
- 5 plátky slaniny
- 50 ml vody na podlévání
- čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Plátky vepřové krkovici přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran, které potom posypte solí.
2. Směs na obalování: Do misky nalijte olej, sójovou omáčku, přidejte kečup, pak dochuťte solí a červenou mletou paprikou. Dále přidejte med, prolisovaný česnek a 1/2 nakrájené cibule. Dobře a pořádně promíchejte.
3. Druhou 1/2 cibule nakrájejte jemně a rozprostřete ji do pekáče, poté pokládejte plátky slaniny, rozložte obalené plátky vepřové krkovici ve směsi a podlijte vodou.
4. Pečte v předehřáté troubě 90 minut při 180 °C. Po 60 minutách maso otočte a pečte dalších 30 minut.
5. Po upečení podávejte krkovici s brambory, nebo s oblíbenou přílohou, čerstvou zeleninou a ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!