Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině

Připravte si lahodnou marinovanou vepřovou krkovici na medu a slanině, která spojuje bohatou chuť medu s křupavostí slaniny a jemností vepřového masa. Tato delikátní kombinace přináší do vaší kuchyně neodolatelné aroma a dokonalou harmonii chutí. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.

Marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřová krkovice
  • sůl – podle chuti

Směs na obalování:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 5 lžic kečupu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička červená mletá paprika
  • 1 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule

Ostatní:

  • 5 plátky slaniny
  • 50 ml vody na podlévání
  • čerstvá petrželka – na zdobení

Jak budeme postupovat:

1. Plátky vepřové krkovici přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran, které potom posypte solí.

Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.

2. Směs na obalování: Do misky nalijte olej, sójovou omáčku, přidejte kečup, pak dochuťte solí a červenou mletou paprikou. Dále přidejte med, prolisovaný česnek a 1/2 nakrájené cibule. Dobře a pořádně promíchejte.

Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.
Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.
Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.
Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.

3. Druhou 1/2 cibule nakrájejte jemně a rozprostřete ji do pekáče, poté pokládejte plátky slaniny, rozložte obalené plátky vepřové krkovici ve směsi a podlijte vodou.

Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.
Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.
Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.

4. Pečte v předehřáté troubě 90 minut při 180 °C. Po 60 minutách maso otočte a pečte dalších 30 minut.

Lahodná marinovaná vepřová krkovice na medu a slanině
Zdroj: Jana C.

5. Po upečení podávejte krkovici s brambory, nebo s oblíbenou přílohou, čerstvou zeleninou a ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: