Připravte se na kulinářský zážitek s tímto tradičním receptem na králičí stehna na paprice a česneku, podávaným s bohatou bramborovou kaší. Tento recept kombinuje bohaté chutě s jednoduchostí přípravy, což vám umožní připravit dokonalou večeři pro vaše blízké.
Ingredience
Pro králičí stehna:
- 4 králičí stehna
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce sádla
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 střední rajčata, oloupaná a nasekaná
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 červená paprika, na kroužky
- 2 sterilované okurky, na plátky
Postup přípravy
1) Králičí stehna připravíme: Stehna osolíme, opepříme a okmínujeme. Na sádle je zatáhneme z obou stran dozlatova. Přidáme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme rajčata.
2) Dusíme maso: Přidáme česnek, papriku, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení přidáváme plátky papriky a okurky, na závěr zjemníme smetanou a ochutíme majoránkou.
3) Bramborovou kaši připravíme: Podle vašeho oblíbeného receptu připravte bramborovou kaši.
4) Servírování: Králičí stehna podáváme s hladkou bramborovou kaší, ozdobené kolečky okurky a čerstvými bylinkami.
Tipy pro dokonalý výsledek
- Pro intenzivnější chuť použijte domácí smetanu.
- Rajčata a papriky přidávejte podle sezóny pro nejlepší chuť.
- Nebojte se experimentovat s různými typy papriky pro změnu chuti.
Vyzkoušejte také:
- Velikonoční nádivka, která nesmí chybět na velikonočním stole
- Pikantní buřtguláš – rychlý a chutný oběd z mála surovin
- Plněná vepřová rolka s hranolkami
Závěr
Tento recept na králičí stehna je dokonalou volbou pro speciální příležitosti nebo jen tak pro radost z dobrého jídla. Podávejte s láskou a užijte si každé sousto této vynikající večeře.