Představte si lahodný sušenkovo-čokoládový dezert s kávou a mléčným krémem, který vás okouzlí svou bohatou chutí a harmonickým spojením sušenek, čokolády, kávy a krému. A co je nejlepší? Tento dezert se připravuje bez nutnosti použití trouby!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkovo-čokoládový dezert s kávou a mléčným krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 1 litr mléko
- 170 g cukru
- 3 lžíce pšeničná mouka
- 3 lžíce kukuřičný škrob
- 1 žloutek
- 2 balíčky vanilky
Základ:
- instantní káva + horká voda
- 400-500 g sušenky
Poleva:
- 80 g čokoláda
- 150 ml smetana
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko a přisypte cukr – promíchejte. Dále přidejte mouku a kukuřičný škrob. Vše dobře promíchejte, pak přidejte žloutek a nasypte vanilku. Hrnec položte na sporák a míchejte, dokud krém nezhoustne, ale nenechte ho příliš zhoustnout a po vaření nechte krém vychladnut.
2. Do sklenice nasypte instantní kávu a zalijte horkou vodou – promíchejte a nechte vychladnout.
3. Základ: Položte obruč na podnos/mísu a naskládejte do ní namočené sušenky ve vychladlé kávě pěkně vedle sebe a rozprostřete uvařený vychladlý krém. Postup opakujte ještě jednou.
4. Poleva: Do malé misky dejte nasekanou čokoládu, kterou zalijte smetanou. Zahřejte v mikrovlnce nebo na páře – dobře promíchejte a získanou polevou přelijte povrch dezertu. Uložte na 3-4 hodiny do lednice.
5. Sušenkovo-čokoládový dezert s instantní kávou a mléčným krémem podávejte s ledovou kávou a hlavně s láskou a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!