Vepřové maso, ale také kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na plněnou vepřovou rolku s hranolky, která je obohacená o červenou cibulí, tvrdý sýr a je zabalená v slaninovém obale. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si určitě výtečně všichni pochutnáte.
Plněná vepřová rolka s hranolkami
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 4 plátky masa dle vlastního výběru – (vepřová pečeně, vepřová krkovicí nebo kuřecí maso)
- 1/2 červená cibule
- 200 g tvrdý sýr
- 100-200 g anglická slanina nebo schwarzwaldská šunka
Směs na obalování:
- vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- strouhanka – podle potřeby
- olej ve spreji – podle potřeby
Příloha:
- hranolky/nebo vlastní výběr
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte si plátky masa podle vlastního výběru, přikryjte fólií a vyklepejte z obou stran, poté na konec masa naaranžujte jemně nakrájenou červenou cibulí a položte plátek tvrdého sýra – srolujte do rolky a obalte v slaninovém zábale.
2. Na obalování: Do misky si rozklepněte vejce, které dochuťte solí a černým mletým pepřem – vyšlehejte a připravte si strouhanku.
3. Nejprve rolky obalte ve vaječně směsi a potom ve strouhance.
4. Následně obalené je položte pěkně vedle sebe na plech vyložený pergamene a pokapejte je olejem v spreji, pak vedle nich rozložte hranolky a společné pečte.
5. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C nebo podle potřeby dozlatova a dokřupava.
6. Po upečení je podávejte také s oblíbeným dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!