Připravte se na nový kulinářský zážitek s našim receptem na gurmánské nudle s mořskými plody v jemné rajčatové omáčce s bílým vínem. Jejich příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Gurmánské nudle s mořskými plody v rajčatové omáčce s bílým vínem
Co budeme potřebovat:
- 200 g těstovin + vroucí voda + sůl
Omáčka:
- rostlinný olej na smažení
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1-2 chilli paprička
- 100 ml bílé víno
- 300 ml nakrájená rajčata/pyré
- 450 g mořské plody
- čerstvá nasekaná petrželka
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypte nudle, které vařte podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
2. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Smažte na mírném ohni cca 2 minuty, pak k cibuli přidejte nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku – promíchejte a smažte 30 sekund. Pak podlijte bílým vínem a vařte 2 minuty na mírném ohni.
3. Následně do pánve vmíchejte nakrájená rajčata/pyré a mořské plody – dobře promíchejte a vařte 2-3 minuty. Poté přidejte čerstvě nasekanou petrželku, pak dochuťte solí a černým mletým pepřem. Pořádně promíchejte a přilijte trochu vody z vařených nudlí.
4. Na závěr do omáčky přimíchejte uvařené nudle al dente – důkladně promíchejte, aby se omáčka s nudlemi spojila.
5. Gurmánské nudle s mořskými plody v jemné rajčatové omáčce s bílým vínem podávejte s láskou a skvělým pocitem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!