Patříte k těm, kteří si rádi pochutnají na dobrém netradičním jídle, ale nechcete trávit hodiny u sporáku? Pokud ano, zkuste pro své přátelé připravit delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem. Určitě jim bude chutnat a Vám také!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg krevet
- 2 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- 1/2 sklenice bílého vína
- 1 velký bobkový list
- 0,5 litra vody
Omáčka:
- 3 lžíce olivový olej
- 2 stroužky česneku
- filtrovaný vývar ze skořápek
- 1 lžička kukuřičný škrob + 2-3 lžíce studené vody
- špetka červená mletá paprika (sladká/pikantní)
Jak budeme postupovat:
1. Čištění krevet: Oddělte hlavu od ocasu a v oblasti nohou otevřete skořápku. Držte špičku ocasu, pokud ji chcete nechat. Dále následuje řez v bedrech, aby se odstranily střeva a opláchnete pod tečící vodou. Slupky nevyhazujte, jsou pro tento recept nezbytné.
2. Do malého hrnce na sporáku nalijte olivový olej a přidejte 2 celé stroužky česneku. Na mírném ohni povařte a orestujte skořápky, které jemně míchejte. Dochuťte špetkou soli a s vařechou je rozdrťte. Když jsou oranžové, přilijte sklenici bílého vína, velký bobkový list a nalijte vodu – vařte 20-30 minut na mírném ohni.
3. Po uvaření vývar přeceďte přes hadřík, na kterém zůstává mnoho nečistot. Získáte vývar plný chutí.
4. Do pánve nalijte olivový olej, přidejte 2 celé stroužky česneku a vložte krevety – smažte 2 minuty na mírném ohni dozlatova.
5. Nyní do stejné pánve nalijte čistý vývar a přilijte smíchaný kukuřičný škrob se studenou vodou – několik minut míchejte a dochuťte červenou mletou paprikou (sladká/pikantní). Pokračujte v míchání a vařte do hladké jemné omáčky.
6. Následně do omáčky položte smažené krevety, které ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou – jemně promíchejte a ještě chvíli povařte.
Krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!