Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem

Patříte k těm, kteří si rádi pochutnají na dobrém netradičním jídle, ale nechcete trávit hodiny u sporáku? Pokud ano, zkuste pro své přátelé připravit delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem. Určitě jim bude chutnat a Vám také!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

Smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg krevet
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 1 velký bobkový list
  • 0,5 litra vody

Omáčka:

  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • filtrovaný vývar ze skořápek
  • 1 lžička kukuřičný škrob + 2-3 lžíce studené vody
  • špetka červená mletá paprika (sladká/pikantní)

Jak budeme postupovat:

1. Čištění krevet: Oddělte hlavu od ocasu a v oblasti nohou otevřete skořápku. Držte špičku ocasu, pokud ji chcete nechat. Dále následuje řez v bedrech, aby se odstranily střeva a opláchnete pod tečící vodou. Slupky nevyhazujte, jsou pro tento recept nezbytné.

Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

2. Do malého hrnce na sporáku nalijte olivový olej a přidejte 2 celé stroužky česneku. Na mírném ohni povařte a orestujte skořápky, které jemně míchejte. Dochuťte špetkou soli a s vařechou je rozdrťte. Když jsou oranžové, přilijte sklenici bílého vína, velký bobkový list a nalijte vodu – vařte 20-30 minut na mírném ohni.

Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club
Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

3. Po uvaření vývar přeceďte přes hadřík, na kterém zůstává mnoho nečistot. Získáte vývar plný chutí.

Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

4. Do pánve nalijte olivový olej, přidejte 2 celé stroužky česneku a vložte krevety – smažte 2 minuty na mírném ohni dozlatova.

Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

5. Nyní do stejné pánve nalijte čistý vývar a přilijte smíchaný kukuřičný škrob se studenou vodou – několik minut míchejte a dochuťte červenou mletou paprikou (sladká/pikantní). Pokračujte v míchání a vařte do hladké jemné omáčky.

Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

6. Následně do omáčky položte smažené krevety, které ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou – jemně promíchejte a ještě chvíli povařte.

Delikátní smažené krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem
Zdroj: Casserola club

Krevety v jemné skořápkové omáčce s česnekem a bílým vínem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: