Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu a přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávané se smaženou zeleninou
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 800 g vepřová panenka
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- rostlinný olej + kostka másla – na smažení
- 3-4 snítky rozmarýnu (podle chuti)
- 1 stroužek česneku
Příloha:
- olivový olej – na smažení
- 2 cibule
- 1 červená sladká paprika
- 1 žlutá sladká paprika
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- hnědý cukr – podle chuti
- 1 lžička balzamikový ocet
- čerstvý koriandr – podle chuti
- 3-4 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte vepřovou panenku a odstraňte z ní blanky, pak ji nakrájejte na plátky a posypte solí, černým mletým pepřem a červenou sladkou paprikou. Koření jemně vmasírujte rukama, aby se vstřebalo. Potom otočte na druhou stranu a postup s kořením opakujte.
2. Příloha: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem nasypte jemně nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Poté k ní přidejte na proužky nakrájenou červenou a žlutou sladkou papriku, dochuťte solí, černým mletým pepřem, hnědým cukrem a balzamikovým octem – dobře promíchejte. Pak přidejte koriandr a nakonec nadrobno nakrájené stroužky česneku – pořádně promíchejte.
3. Do pánve s rozehřátým olejem položte nakrájené a okořeněné plátky vepřové panenky a maso smažte z obou stran. Pak přidejte máslo, 1-2 snítky rozmarýnu a dochuťte prolisovaným česnekem – smažte na mírném ohni do zlatohněda. Hotovo!
4. Plátky z vepřové panenky na másle s česnekem a rozmarýnem podávejte se smaženou zeleninou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!