Dokonalý recept na rychlé a chutné lívance

Lívance jsou klasickým pokrmem, který si zamiluje každý, kdo má rád jednoduché, ale nesmírně chutné sladké snídaně nebo svačiny. Tento recept na rychlé a chutné lívance je tak jednoduchý, že ho zvládnete i v hektickém ranním shonu, a přesto dostanete na stůl dokonale nadýchané a voňavé lívance, které si oblíbí celá rodina, zejména pak děti. Postupujte podle následujících kroků a připravte si tyto oblíbené lívance během chvilky.

Zdroj: Zuzana Krejbichová

Co budeme potřebovat

  • 1 vejce
  • 1 a čtvrt hrnku mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka soli

Jak budeme postupovat

1) Do velké mísy rozklepněte vejce a přidejte mléko a vanilkový cukr. Všechny tyto ingredience důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.

2) Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Pomalu přidávejte suché ingredience do mokrých a míchejte, abyste se vyhnuli tvorbě hrudek. Cílem je získat hladké, lehce tekuté těsto.

3) Rozehřejte suchou pánvičku na střední teplotu. Až bude pánvička dostatečně horká, pomocí naběračky na ni položte porce těsta. Velikost a tvar lívanců si můžete přizpůsobit podle svého.

4) Smažte každý lívanec přibližně 2–3 minuty z každé strany, dokud nezíská zlatavou barvu a na povrchu se neobjeví bublinky. Po upečení lívanec opatrně otočte a dopečte z druhé strany.

5) Opakujte, dokud nevyužijete veškeré těsto.

Závěr

Tyto rychlé a chutné lívance jsou dokonalou volbou pro rychlou snídani nebo svačinu. Jsou skvělé samotné, ale můžete je podávat i s oblíbenými toppingy, jako je javorový sirup, med, čerstvé ovoce nebo třeba jogurt. Díky tomuto jednoduchému receptu připravíte lívance, které budou měkké, nadýchané a plné vanilkové chuti, a zaručeně si je zamilujete. Příprava je snadná a rychlá, což z nich dělá ideální jídlo pro každou příležitost.