S naším receptem na vepřové karé plněné žampiony v sýrové omáčce se přeneste do světa lahodných pochoutek a gastronomických radostí. Připravte se na chuťový zážitek, který rozproudí vaše smysly a zaručeně oslní vaše hosty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové karé plněné žampiony v sýrové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1,2 kg vepřového karé
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 500 g hub (žampiony)
- 4-5 stroužků česneku
- 1 polévková lžíce mouka na obalování
- 250 ml smetany 18% nebo 30%
- 400 ml vývaru
- 20 gramů strouhaného sýra gorgonzola
- Sůl, pepř, majoránka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si náplň: Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji. Přidejte protlačený česnek (2 stroužky), nakrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Nechte vychladnout.
2. Vepřové karé nakrájejte na hrubší plátky a naklepte. Potřete solí a pepřem.
3. Vložte náplň do středu masa a zabalte do kapsičky.
4. Plátky obalte v mouce a opečte na oleji z obou stran.
5. Na pánvi osmažte cibuli a česnek. Přisypte mouku, trochu opražte, přidejte smetanu a vývar a přiveďte k varu.
6. Dochuťte solí a pepřem.
7. Přisypte strouhaný sýr a dále míchejte. Ochutnejte a když je to nutné, přidejte ještě sůl.
8. Do omáčky vložte maso a duste pod pokličkou asi 10 minut, ale dávejte pozor, aby se nepřipálili.
8. Maso podávejte s omáčkou a posypte petrželkou.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂
VIDEO RECEPT: