Vezměte obyčejný alobal a dejte ho do toalety: Domácí trik, který si zamilujete

Hledáte efektivní, ekonomický a ekologický způsob, jak důkladně vyčistit toaletu? Máme pro vás jednoduchý, avšak geniální trik, který zásadně změní způsob, jakým o své toaletě pečujete. Využití obyčejného alobalu v kombinaci s několika dalšími domácími ingrediencemi vám poskytne čisticí zázrak, který si rychle oblíbíte. Připravte se na překvapivé výsledky bez nutnosti použití drsné chemie!

Zdroj: Čistý mistr

Jak na to: Alobalový zázrak

Potřebujete vyčistit toaletu, ale nechcete sahat po agresivních chemikáliích? Využijte síly obyčejného alobalu společně s mýdlem, zubní pastou a sodou bikarbonou. Tento trik, který doporučuje YouTube kanál Clean Master, je nejen účinný, ale také šetrný k životnímu prostředí.

Potřebujete:

  • 3 kousky alobalu
  • 1 mýdlo
  • 1/3 tuby zubní pasty
  • 2 čajové lžičky sody bikarbony

Postup:

1) Nastrouhejte mýdlo na hrubém struhadle a smíchejte s 2/3 tuby zubní pasty a sodou bikarbonou.

Zdroj: Čistý mistr

2) Vytvořte z této směsi kuličky a každou zabalte do alobalu.

Zdroj: Čistý mistr

3) Udělejte do kuliček díry pomocí špejle a jednu z nich vhoďte do splachovací nádržky vaší toalety. Počkejte 30 minut a spláchněte.

Zdroj: Čistý mistr

VIDEO NÁVOD:

Tento trik nejenže efektivně vyčistí vaši toaletu, ale také ji provoní a poskytne dlouhotrvající čistotu.

Dejte ho do bubnu místo octa: Plíseň i usazeniny zmizí a pračka bude krásně vonět

Další ekologické tipy na čištění toalety

Tablety do myčky nádobí: Vyzkoušejte tuto alternativu pro hloubkové čištění. Dvě tablety vhodíte do WC mísy, zalijete horkou vodou a necháte působit.

Ocet a soda bikarbona: Pro ještě intenzivnější čištění využijte kombinaci octa a sody bikarbony. Tato směs účinně odstraní vodní kámen a zanechá toaletu čistou a voňavou.

Domácí kamenožrout: Vytvořte si vlastní čisticí tablety s použitím citrónové šťávy, jedlé sody, octa a peroxidu vodíku. Tyto tablety nejen čistí, ale také osvěžují a jsou šetrné k životnímu prostředí.

Zapojte se do trendu udržitelného životního stylu a vyzkoušejte tyto ekologické triky na čištění toalety. Vaše toaleta bude nejen zářit čistotou, ale vy se také můžete cítit dobře vědomím, že přispíváte k ochraně našeho planetárního domova. Hodně štěstí a nezapomeňte se podělit o své zkušenosti!