Připravte si křupavý jablečný koláč

V dnešním receptu vás zavedeme zpět do časů babiččiny kuchyně, kde jednoduchost a chuť šly ruku v ruce. Dnes vám přinášíme babiččin recept na křupavý jablečný koláč ,který si ihned zamilujete a kterým si můžete připomenout chutě z dětství. Připravte se na nostalgický a lahodný zážitek!

Připravte si křupavý jablečný koláč
Zdroj: eletmagazin.hu

Křupavý jablečný koláč

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Jablíčková náplň:

  • 1,5-2 kg nastrouhaných jablek
  • citronová šťáva – podle chuti
  • cukr a skořice – podle chuti

Těsto:

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 20 dkg másla – (15 dkg margarínu)
  • 2 žloutky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

Ostatní:

  • vaječný bílek – na potíraní

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Jablka neduste, jen je pocukrujte, pokapejte citronovou šťávou, ochuťte skořicí a nechejte odstát, pak je dobře vymačkejte.

2. Do mísy jsi nasypejte mouku, přisypejte prášek do pečiva, moučkový cukr, přidejte máslo, žloutky a vmíchejte nastrouhanou kůru z 1 citronu – promíchejte a vypracujte těsto.

3. První plát těsta posypejte drobenkou, rozetřete jablíčkovou náplň a přikryji druhým plátem těsta, propíchejte vidličkou a potřete bílkem. Lze ho udělat i s margarínem , pak je potřeba 15 dkg, ale s máslem je drobivější.

4. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C, podle potřeby dozlatova.

5. Po upečení ho podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Připravte si křupavý jablečný koláč
Zdroj: eletmagazin.hu

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!