Měla jsem doma jablko, tak jsem dětem udělala tyto lahodné placičky

Jablka jsou nejenom skvělým a zdravým snackem, ale mohou se stát i hlavní součástí kulinářského výtvoru. Jednoho dne jsem doma objevila zapomenuté jablko a rozhodla se, že ho nenechám jen tak ležet. Proto jsem dětem připravila lahodné placičky, které byly hotové v okamžiku a jejich chuť předčila všechna očekávání. Pokud máte doma nějaké to osamělé jablko a toužíte po něčem sladkém a rychlém, tento recept je právě pro vás!

Co budeme potřebovat na jablečné placičky:

Těsto:

  • 1 jablko
  • 1 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 125 g bílého jogurtu (1/2 kelímku)
  • trochu vanilky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1/2 škořice
  • olej – na pečení

Posyp:

  • moučkový cukr
  • strouhaný kokos (může, ale nemusí být)

Jak budeme postupovat při přípravě těchto skvělých jablečných palačinek:

1. Jablko oloupejte a vydlabejte jeho střed.

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

2. Vejce, třtinový cukr a olej dejte do oválné mísy a promíchejte metličkou. Přidejte bílý jogurt a znovu promíchejte. Pak přidejte trochu vanilky, prosátou mouku, prášek do pečiva a jěště jednou promíchejte.

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

3. Vznikne vám tuhá směs těsta.

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

4. Do těsta nastrouhejte jablko a přidejte 1/2 skořice. Promíchejte.

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

5. Pánev potřete olejem a těsto rozetřete lžící do placičky.

6. Pečte je z obou stran dozlatova.

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

7. Posypte je moučkovým cukrem nebo strouhaným kokosem.

Jablečné placičky s rychlou a snadnou přípravou

Domácí jablkový štrůdl s vlastním těstem

8. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.