Představujeme vám nepečený lotosový sušenkový dort s jablky a šlehačkovým krémem, ideální dezert pro každou příležitost. Tento snadný recept kombinuje sladkost sušenek s čerstvostí jablek a bohatostí šlehačkového krému, vytvářejíc tak dokonalou harmonii chutí. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený lotosový sušenkový dort s jablky a šlehačkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 250 g lotosové sušenky
- 100 g rozpuštěné máslo
- 40 m mléka
Smetanová jablka:
- kostka másla – na smažení
- 2 jablíčka
- 2 lžíce cukru
- 400 ml mléko
- 40 g cukru
- 8 g vanilkový cukr/vanilin
- 1 žloutek
- 4 lžíce kukuřičný škrob (50 g)
- 200 ml slazená smetana ke šlehání
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy nasypte jednu 1/2 pomletých lotosových sušenek, přilijte rozpuštěné máslo a nalijte mléko – dobře promíchejte.
2. Následně sušenkový základ rozložte do kruhové formy bez dna na talíř, uhlaďte lžící a dnem sklenice.
3. Jablka: Do pánve s rozehřátým máslem dejte na kostičky nakrájené jablíčka a přisypte cukr. Promíchejte a vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření přendejte na talíř a nechte vychladnout.
4. Do malého hrnce na sporáku nalijte mléko, přisypte cukr a vanilkový cukr/vanilin. Dále přidejte žloutek a nasypte kukuřičný škrob. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí, poté odstavte z ohne a nalijte slazenou smetanu ke šlehání – dobře promíchejte. Nakonec přidejte uvařená jablka a pořádně promíchejte. Nalijte na základ ve formě.
5. Na závěr posypte druhou 1/2 pomletých lotosových sušenek a uhlaďte lžící. Uložte na 2-3 hodiny do lednice.
6. Potom vyndejte formu s dortem z lednice, do středu položte talíř a posypte moučkovým cukrem.
Hotovo! Podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!