Pokud máte rádi bohaté a chutné pokrmy, které spojují měkké vepřové maso s jemností zeleného hrášku a těstovin, tento recept na vepřové kostky na cibulce s hráškem je pro vás jako stvořený. Jedná se o skvělou kombinaci, kde každý ingredience hraje svou roli a vytváří tak dokonale vyvážené jídlo plné chuti. Tento recept je navíc skvělým způsobem, jak připravit něco výjimečného i z běžně dostupných surovin. Připravte si tento lahodný pokrm, který zahřeje tělo i duši.
Co budeme potřebovat
- 40 dkg vepřové plece, nakrájené na malé kostičky
- 30 dkg zeleného hrášku
- 5 dkg uzené slaniny
- 1 hlava cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
- 1 malá lžička mleté červené papriky
- Sůl, čerstvě mletý pepř
- Trochu majoránky a zelené petrželky
- 2 dl polévkového vývaru
- 1 lžíce oleje
K doplnění:
Těstoviny dle vaší chuti
Jak budeme postupovat
1) Příprava ingrediencí: Maso nakrájejte na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte velmi jemně. Slaninu také nakrájejte na malé kousky.
2) Smažení slaniny a cibule: Na pánvi nejprve opečte slaninu, až se z ní vydoluje tuk. Přidejte olej a na této směsi zpěňte cibuli a česnek.
3) Přidání masa: Do pánve přidejte nakrájené maso a opékejte, dokud nezíská pevný a bělavý povrch. Poté zalijte vývarem a okořeňte mletou paprikou, solí, pepřem a majoránkou.
4) Vaření hrášku: Když je maso téměř uvařené, přidejte hrášek a nasekanou petrželku. Pokračujte ve vaření, dokud šťáva nezhoustne a hrášek není měkký.
5) Podávání: Tento pokrm podávejte s vašimi oblíbenými těstovinami jako hlavní chod. Těstoviny můžete uvařit podle návodu na obalu a servírovat je jako ideální doplněk k vepřovým kostkám.
Závěr
Vepřové kostky na cibulce s hráškem a těstovinami jsou vynikajícím způsobem, jak si vychutnat klasické chutě v novém a originálním pojetí. Tento pokrm je nejen chutný, ale i relativně jednoduchý na přípravu, což z něj činí skvělou volbu pro každodenní vaření. Užijte si tento bohatý a sycení pokrm, který jistě zaujme každého milovníka dobrého jídla.