Vepřové kostky na cibulce s hráškem a těstovinami

Pokud máte rádi bohaté a chutné pokrmy, které spojují měkké vepřové maso s jemností zeleného hrášku a těstovin, tento recept na vepřové kostky na cibulce s hráškem je pro vás jako stvořený. Jedná se o skvělou kombinaci, kde každý ingredience hraje svou roli a vytváří tak dokonale vyvážené jídlo plné chuti. Tento recept je navíc skvělým způsobem, jak připravit něco výjimečného i z běžně dostupných surovin. Připravte si tento lahodný pokrm, který zahřeje tělo i duši.

Zdroj: receptneked.hu

Co budeme potřebovat

  • 40 dkg vepřové plece, nakrájené na malé kostičky
  • 30 dkg zeleného hrášku
  • 5 dkg uzené slaniny
  • 1 hlava cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • 1 malá lžička mleté červené papriky
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Trochu majoránky a zelené petrželky
  • 2 dl polévkového vývaru
  • 1 lžíce oleje

K doplnění:

Těstoviny dle vaší chuti

Jak budeme postupovat

1) Příprava ingrediencí: Maso nakrájejte na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte velmi jemně. Slaninu také nakrájejte na malé kousky.

2) Smažení slaniny a cibule: Na pánvi nejprve opečte slaninu, až se z ní vydoluje tuk. Přidejte olej a na této směsi zpěňte cibuli a česnek.

3) Přidání masa: Do pánve přidejte nakrájené maso a opékejte, dokud nezíská pevný a bělavý povrch. Poté zalijte vývarem a okořeňte mletou paprikou, solí, pepřem a majoránkou.

4) Vaření hrášku: Když je maso téměř uvařené, přidejte hrášek a nasekanou petrželku. Pokračujte ve vaření, dokud šťáva nezhoustne a hrášek není měkký.

5) Podávání: Tento pokrm podávejte s vašimi oblíbenými těstovinami jako hlavní chod. Těstoviny můžete uvařit podle návodu na obalu a servírovat je jako ideální doplněk k vepřovým kostkám.

Holandský řízek s bramborovou kaší

Závěr

Vepřové kostky na cibulce s hráškem a těstovinami jsou vynikajícím způsobem, jak si vychutnat klasické chutě v novém a originálním pojetí. Tento pokrm je nejen chutný, ale i relativně jednoduchý na přípravu, což z něj činí skvělou volbu pro každodenní vaření. Užijte si tento bohatý a sycení pokrm, který jistě zaujme každého milovníka dobrého jídla.