Zlatavé a křupavoučké šátečky s rozinkami jsou skvělou volbou pro milovníky sladkého pečiva. Tenhle snadný a rychlý recept přináší hebkou a jemnou chuť sladkých rozinek, které jsou obalené v křehkém kynutém těstě. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavoučké šátečky s rozinkami
Těsto:
- 20 g čerstvé droždí
- 200 ml vlažné mléko
- 2 lžíce cukru
- 450 g mouka
- 1 vejce
- 50 ml oleje
- špetka soli
Náplň:
- 100 g máslo
- 4 lžíce cukru
- 100 g rozinek
- 110 g mouky
Ostatní:
- 1 vejce/žloutek – na potíríní
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozdrobte čerstvé droždí, nalijte vlažné mléko, přisypte cukr a promíchejte. Dále přidejte mouku, rozklepněte vejce, přilijte olej a přidejte špetku soli – vypracujte těsto a zakryjte mísu fólií. Nechte 30 minut kynout na teplém místě. Měli by jste získat nadýchané a pružné těsto.
2. Náplň: Do malé misky dejte máslo, cukr a rozinky – dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku – pořádně promíchejte.
3. Na čistou plochu vysypanou moukou položte vykynuté těsto, které rozválejte válečkem a naplňte do poloviny náplní. Přeložte na polovinu, slepte konce a vyválejte válečkem. Poté znovu naneste náplň – srolujte do rolády a rozválejte válečkem.
4. Následně překrojte na čtverce a pomocí ruk vytvarujte šátečky, které položte na plech vyložený pergamenem a potřete je žoutkem, aby byly krásně zlatavé.
5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 stupních.
6. Zlatavé a křupavoučké šátečky s rozinkami po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!