Pikantní kuřecí kousky na pórku s bramborovou kaší

Pikantní kuřecí kousky na pórku jsou výtečným jídlem, které přináší skvělou kombinaci chutí a aromat. Tento recept je ideální pro ty, kdo mají rádi trochu pikantnější pokrmy. Výrazné koření v podobě kari a chilli dodává tomuto jídlu jedinečný charakter. Přidání smetany zase zajišťuje krémovost a jemnost omáčky. Jedná se o perfektní večeři, kterou si můžete vychutnat s rodinou nebo přáteli.

Zdroj: Vera Malisova

Ingredience:

  • Kuřecí řízky (stehenní nebo prsní): 400 g, nakrájené na kostky nebo nudličky
  • Pórek: 1 velký ks, nakrájený na kolečka
  • Olej
  • Kari: 3 lžičky, dle chuti
  • Chilli: dle chuti
  • Rajský protlak: 80 g
  • Česnek: 3 stroužky, drobně nasekané
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Vývar: dle potřeby
  • Smetana na vaření: 250 ml

Příprava:

1) Příprava surovin: Kuřecí řízky nakrájejte na kostky nebo nudličky. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Česnek nasekejte co nejjemněji.

2) Smažení masa a pórku: V hrnci rozehřejte trochu oleje. Vložte osolené a opepřené kuřecí maso společně s nakrájeným pórkem. Smažte, dokud maso nezatáhne a pórek nepovadne. Poté přidejte nasekaný česnek, chilli dle chuti, rajský protlak a kari. Promíchejte a krátce smažte, aby se uvolnily aroma.

3) Dušení: Přilijte asi deci a půl vývaru a nechte dusit přibližně 10 minut.

4) Přidání smetany: Do směsi přilijte smetanu na vaření, dosolte a dopepřete dle chuti a ještě krátce provařte.

5) Podávání: Hotové pikantní kuřecí kousky na pórku podávejte jako hlavní chod, ideálně s vaší oblíbenou přílohou, například s těstovinami nebo rýží.

Recept na smažená kuřecí prsa s pikantní náplní ze smetanového sýra a slaniny

Závěr

Tento recept na pikantní kuřecí kousky na pórku je skvělým způsobem, jak připravit chutné a originální jídlo, které zaujme každého milovníka pikantních chutí. Díky kombinaci kari, chilli a smetany vzniká dokonale vyvážené a bohaté jídlo, které si jistě zamilujete.