Připravte si na jedinečný zážitek s naším křupavým bobulovým dezertem z listového těsta, doprovázeným bohatou zakysanou smetanou. Tento lahodný pokrm slibuje dokonalou kombinaci sladkých bobulí a listového těsta, vše završené krémovou jemností zakysané smetany.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavý bobulový dezert z listového těsta se zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 400 g listové těsto
- 150 g zakysaná smetana
- 15 ml olej – na vymazání plechu
- 300 g lesní bobule (mražené/čerstvé)
- 50 g cukru
Ostatní:
- žloutek – na potírání
Jak budeme postupovat:
1. Připravte listové těsto, jemně ho válečkem vyválejte a zarovnejte konce.
2. Listové těsto potřete zakysanou smetanou a položte na plech vymazaní olejem a pergamenem.
3. Do pánve nasypte lesní bobule a přikryjte pokličkou. Vařte na mírném ohni do změknutí a přidejte cukr. Vařte, dokud nebudou vřít a cukr se nerozpustí.
4. Následně uvařené ovoce naneste do středu těsta se zakysanou smetanou, rozložte je a poté bočné strany srolujte a upevněte.
5. Potřete vyšlehaným žloutkem, aby po upečení byly krásně zlatavé a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 stupních celzia.
6. Křupavou bobulovou pochoutku z listového těsta se zakysanou smetanou podávejte s láskou, radostí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!