Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zcela pohltí. Naše vepřová panenka ve slanině, plněná šťavnatými žampiony a bohatým sýrem, je mistrovským dílem. Ať už plánujete slavnostní večeři nebo hledáte inspiraci pro oživení běžného jídelníčku, tato plněná vepřová panenka je zárukou spokojenosti a nadšení mezi vašimi hosty i domácími.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka ve slanině plněná žampiony a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřové panenky
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g tvrdého sýra
- koření, mletá paprika, rozmarýn, sušený česnek, sůl
- 150 g slaniny
- 6 brambor
Jak budeme postupovat:
1. Z vepřové panenky odstraníme nepotřebnou kůži a připravíme si směs koření.
2. Maso rozkrojíme podélně, posypeme kořením a vtřeme.
3. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, česnek, sůl a koření.
4. Nakrájíme tvrdý sýr na plátky.
5. Na alobal s pečícím papírem položíme plátky slaniny, na ně maso, které naplníme houbovou směsí a sýrem.
6. Slaninou obalíme maso, zabalíme do alobalu a pečeme 30 minut při 200 °C.
7. Brambory nakrájíme, ochutíme a přidáme k masu. Pečeme dalších 30 minut.
8. Nakonec otevřeme alobal a pečeme ještě 10 minut.
Hotovo! Dobrou chuť!