Připravte se na potěšení vašich chuťových pohárků s naším nadýchaným krémovým pomerančovým dezertem servírovaným přímo ve sklenicích. Tento dezert kombinuje svěžest pomerančů s bohatostí krémové konzistence. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nadýchaný krémový pomerančový dezert v sklenicích
Co budeme potřebovat:
Pomerančový krém:
- 2 velké pomeranče nebo 200 ml pomerančová šťáva
- 80 g cukru
- 25 g kukuřičný škrob
- 1 vejce
- 200 ml vychlazená smetana 33%
Jak budeme postupovat:
1. Pomerančový krém: Do hrnce na sporáku nalijte čerstvou pomerančovou šťávu, přisypte cukr, kukuřičný škrob a rozklepněte vejce. Míchejte do zhoustnutí a po uvaření ho do mísy propasírujte přes síto a přikryjte fólií – nechte vychladnout.
2. Do velké mísy nalijte vychlazenou smetanu 33% – šlehejte do husté bílé pěny.
3. Vychladlý krém vyšlehejte a vmíchejte do bílé pěny – společně šlehejte do hladkého krému, který přendejte do zdobícího sáčku.
4. Získaným nadýchaným pomerančovým krémem ozdobte poháre a podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!