Čokoládové těsto s ovocem a jemnou tvarohovou nádivkou: Nejchutnější tvarohový koláč, jaký jsem kdy jedla

Čokoládové těsto s ovocem a jemnou tvarohovou nádivkou je ztělesněním dokonalosti ve světě dezertů. Tento nejchutnější tvarohový Brownie koláč kombinuje bohatost čokolády, svěžest ovoce a jemnost tvarohové náplně do jednoho úžasného zážitku. Jedná se o skvělý recept pro všechny, kdo hledají něco speciálního a nevšedního.

Zdroj: youtube/ Liza Glinskaya

Potřebujeme:

Na těsto (pro formu 24×14 cm):

  • Vejce: 4 ks
  • Čokoláda (tmavá nebo mléčná): 100 g
  • Máslo (s obsahem tuku nejméně 82%): 100 g
  • Krystalový cukr: 100 g (4 lžíce)
  • Hladká mouka: 100 g (4 lžíce)
  • Sůl: 1/3 lžičky
  • Ovoce (jakékoli, čerstvé, svařované nebo zmrazené): 100 g

Tvarohová nádivka:

  • Tvaroh (obsah tuku 5 – 9%): 300 g
  • Vejce: 2 ks
  • Kukuřičný škrob: 20 g (1,5 lžičky)
  • Moučkový cukr: 50 g

Postup:

1) Příprava čokoládového těsta: Máslo a čokoládu rozpusťte a rozmixujte dohladka. Vejce vyšlehejte s cukrem. Směs čokolády s máslem kombinujte s vejci a cukrem, znovu promíchejte. Přidejte mouku a sůl, opět rozmixujte dohladka.

2) Příprava tvarohové nádivky: V míse smíchejte tvaroh, vejce, kukuřičný škrob a moučkový cukr. Vše rozmixujte dohladka.

3) Sestavení koláče: Formu vyložte fólií. Těsto rozdělte vizuálně na dvě části. První část rozprostřete na dno formy, uložte ovoce. Na ovoce natřete tvarohovou nádivku a přikryjte druhou polovinou těsta. Na vrch můžete položit další ovoce nebo bobule.

4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout, vyjměte z formy a nakrájejte na porce.

Jemné ovocné kostky se zakysanou smetanou a želatinou: Tento koláč je tak dobrý, že ho budete chtít na stole pořád

Závěr

Čokoládové těsto s ovocem a jemnou tvarohovou nádivkou je dokonalým spojením sladkosti, kyselosti a bohatých chutí. Tento koláč je ideálním doprovodem ke kávě nebo jako slavnostní dezert. Užijte si tento famózní recept a nebojte se experimentovat s různými druhy ovoce.