Nalijte si skleničku oblíbeného piva, protože vás nyní provedeme krok za krokem přípravou tradičního pivovarského tokáně s vepřovým masem, jak by jej připravil šéfkuchař. Tento bohatý a výrazný pokrm kombinuje hluboké chutě vepřového s plným buketem piva, čímž vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tradiční pivovarský tokáň s vepřovým masem
Co budeme potřebovat:
- 800 gramů vepřového masa (krkovice nebo kýta)
- 100 gramů kvalitní slaniny
- 100 gramů aromatické šunky
- 100 ml černého piva
- jedna velká cibule
- 150 gramů nakládaných okurek
- 4 stroužky česneku
- sůl na dochucení
- mletý černý pepř
- 100 gramů rajčatového protlaku
Jak budeme postupovat:
1. Na pánvi opečte cibuli a slaninu (100 g).
2. Přidejte 4 stroužky česneku a opečte vše dohromady.
3. Přidejte 100 g rajčatového protlaku a promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
4. Dále na pánev přidejte 800 g vepřového masa nakrájeného na kostky. Kousky masa okořeňte a osolte podle chuti.
5. K masu přidejte 100 ml černého piva a nechte vše společně vařit alespoň 5 minut.
6. Přidejte 200 ml vody a pokračujte v dušení do změknutí masa. V případě potřeby podlejte vodou.
7. Přidejte nakrájené okurky (150 g) a šunku (100 g). Přidejte dalších 100 ml vody a nechte vše vařit ještě 10 minut.
8. Na závěr posypte jídlo čerstvou pažitkou a podávejte s pivem a s vhodnou přílohou (rýže, brambory, knedlíky, chléb, těstoviny).
Hotovo! Dobrou chuť!