Představte si dokonalou krémovou žampionovou omáčku, která je jako stvořená pro spojení s vašimi oblíbenými těstovinami. Navíc je připravená během chvilky, což ji činí ideální volbou pro rychlou, ale nezapomenutelně chutnou večeři. Ať už hledáte něco speciálního na zpříjemnění všedního dne nebo chcete ohromit své hosty, tato krémová žampionová omáčka je tou pravou volbou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová žampionová omáčka
Co budeme potřebovat:
- 200 g hub podle chuti (např. žampiony)
- 1/2 cibule
- Rostlinný olej na smažení
- 10 g másla
- 150 g masového nebo zeleninového vývaru
- 100 g zakysané smetany
- 1/2 ČL oregana
- Sůl, mletý černý pepř
- 15 g sýra (volitelné)
- Petrželová nať
- 1 stroužek česneku
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, následně ji osmahneme na rostlinném oleji a másle, dokud nezměkne.
2. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme dozlatova.
3. Když jsou houby dobře osmažené, přidáme vývar a zakysanou smetanu. Dokud se směs nezačne zahušťovat, osolíme a opepříme podle chuti.
4. Do omáčky přidáme oregano, jemně nasekaný česnek a sýr (pokud používáme). Vše dobře promícháme.
5. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme horké s oblíbeným masem nebo těstovinami.
Nás tip: Pro ještě bohatší chuť můžete přidat trochu bílého vína nebo smetany na šlehání. Pokud jste fanouškem pikantní chuti, přidejte trochu červené papriky nebo chilli.
Hotovo! Dobrou chuť!