Těstovinový kastrol s mletým masem a sýrem: Je tak skvělý, že si určitě přidáte

Těstovinový kastrol s mletým masem a sýrem je dokonalým receptem pro ty, kdo milují bohaté a syté pokrmy. Tato kombinace oblíbených ingrediencí nabízí útulnou a chutnou večeři, která je ideální pro každodenní stolování, ale nezklame ani jako součást víkendového obědového menu. Připravte se na gastronomický zážitek, který zahřeje nejen tělo, ale i duši.

Zdroj: istock.com

Potřebné ingredience:

  • Těstoviny: 1 balení (penne nebo podle vlastního výběru)
  • Mleté maso: 500 g (hovězí, vepřové nebo mix)
  • Žampiony: 300 g, čerstvé
  • Rajčatové pyré: 600 g (případně kombinace s kečupem)
  • Sýr: 200 g, strouhaný (gouda, mozzarella nebo jiný podle chuti)

Postup přípravy:

1) Předehřejte troubu na 200°C, aby byla připravena na pečení.

2) Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, avšak uvařte je o minutu méně, než je doporučený čas, aby zůstaly “al dente” i po zapečení v troubě. Po uvaření těstoviny scedíme.

3) Příprava náplně: Na troše oleje na středním ohni orestujte mleté maso. Jakmile začne maso hnědnout, přidejte nakrájené žampiony. Směs restujte, dokud houby nezměknou. Poté vmíchejte rajčatové pyré a vařte, dokud se směs nespojí a maso není úplně hotové. Ochutíte solí a oblíbenými kořením.

4) Sestavení kastrolu: Vymažte zapékací mísu máslem a rozprostřete polovinu uvařených těstovin na její dno. Na těstoviny rovnoměrně rozložte masovou směs a zakryjte zbylými těstovinami. Vše posypte rovnoměrně strouhaným sýrem.

5) Pečení: Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud sýr nerozpustí a nezíská zlatavý nádech, což obvykle trvá kolem 20–30 minut.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Těstovinový kastrol s mletým masem a sýrem představuje perfektní kombinaci klasických chutí, které nikdy nezklamou. Ať už jako rychlá večeře po dlouhém dni nebo jako útěšná potrava o víkendu, tento recept je vždy jistotou spokojenosti. Užijte si tento bohatý a pohodlný pokrm se svými nejbližšími.