Zveme vás na jedinečný zážitek pro chuťové buňky – sušenkový dezert s lahodným čokoládovým mascarpone krémem, který se připravuje bez pečení! Připravte se na explozi chutí a jednoduchost přípravy, která vás oslní.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dezert s čokoládovým mascarpone krémem bez pečení
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g mletých sušenek
- 1 lžíce hořké kakao
- 100 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 600 g mascarpone
- 100 g rozpuštěné hořké čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy dejte pomleté sušenky na písek a přisypejte k nim hořké kakao – promíchejte a přilijte rozpuštěné máslo – dobře promíchejte.
2. Výsledný sušenkový základ naneste do kruhové formy vyložené pergamenem a uhlaďte dnem sklenice – uložte na pár minut do lednice.
3. Krém: Do mísy dejte mascarpone a nalijte rozpuštěnou hořkou čokoládu – vyšlehejte do jemné nadýchané pěny a krém je hotový!
4. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na sušenkový základ – uložte na 3 hodiny do lednice.
5. Po 3 hodinách vyndejte dezert z lednice, odstraňte pergamen a posypte strouhanou čokoládou.
6. Sušenkový dezert s čokoládovým mascarpone krémem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!