Kuřecí stehenní plátek se žampióny, zeleným pepřem a smetanou

Pokud hledáte dokonalou kombinaci chutí v jednom jednoduchém, ale luxusním pokrmu, tento recept na kuřecí stehenní plátek se žampiony, zeleným pepřem a smetanou vás určitě nadchne. Jedná se o vynikající volbu pro speciální večeři nebo pro ty dny, kdy si chcete dopřát něco opravdu chutného. Tento recept spojuje jemnost kuřecího masa s výraznou chutí zeleného pepře a krémovostí smetany, čímž vzniká harmonický a bohatý pokrm.

Zdroj: Babi Jajaj

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí stehenní plátky (podle počtu porcí)
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 lžička nakládaného zeleného pepře
  • Sůl dle chuti
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Olej nebo máslo na smažení

Postup:

1) Příprava masa a žampionů: Kuřecí stehenní plátky očistěte a osušte. Žampiony nakrájejte na plátky.

2) Restování masa a žampionů: Na grilovací pánvi rozpalte trochu oleje nebo másla. Kuřecí plátky na pánvi orestujte z obou stran dozlatova. Přidejte nakrájené žampiony a společně restujte, dokud žampiony nezměknou.

3) Přidání zeleného pepře a smetany: K masu a žampionům přidejte nakládaný zelený pepř a osolte dle chuti. Promíchejte a poté přilijte smetanu ke šlehání. Na mírném ohni směs provařte, dokud omáčka nezhoustne a krásně se spojí s ostatními ingrediencemi.

4) Dochucení a servírování: Omáčku ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte pepř podle potřeby. Kuřecí plátky se žampiony a omáčkou podávejte ihned, nejlépe s vařenými bramborami, rýží nebo čerstvým pečivem.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tento kuřecí stehenní plátek se žampiony, zeleným pepřem a smetanou je perfektním příkladem toho, jak může být jednoduchá příprava spojena s výjimečným výsledkem. Tento pokrm je ideální pro ty, kteří hledají způsob, jak přinést do své kuchyně trochu gurmánského zážitku. Užijte si každé sousto této bohaté a krémové delikatesy.