CIK CAK buchta s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou

CIK CAK buchta s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou je jedinečným dezertem, který svou originální prezentací a výtečnou chutí zaujme každého milovníka sladkého. Tato buchta kombinuje lahodný čokoládový pudink s lehkou a osvěžující zakysanou smetanou, což tvoří dokonalý chuťový kontrast. Recept je navíc jednoduchý na přípravu a výsledný efekt stojí za to. Pokud hledáte něco speciálního na oslavu nebo jen chcete udělat radost své rodině, CIK CAK buchta je tou pravou volbou.

Zdroj: Dana Houšková

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 200 g krystalového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 vajíčka
  • 100 ml (1 dcl) oleje
  • 100 ml (1 dcl) vlažné vody
  • 1 balení prášku do pečiva

Na pudink:

  • 1 litr mléka
  • 3 balení čokoládových nebo kakaových pudinků
  • 6 lžic krystalového cukru

Na polevu:

  • 2 zakysané smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Pro dozdobení:

  • Hořká čokoláda na strouhání

Jak budeme postupovat:

1) Příprava pudinku: V hrnci uvaříme pudink podle návodu na obalu s mlékem a cukrem. Hotový pudink občas promícháme, aby se na něm nevytvořil škraloup.

2) Příprava těsta: Vejce, cukr, olej, vlažnou vodu, mouku a prášek do pečiva smícháme do hladkého těsta, které poté nalejeme na plech s vyvýšeným okrajem.

3) Pečení: Na těsto cik cak rozlejeme teplý pudink a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C dozlatova.

4) Příprava polevy: Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.

5) Dokončení: Hotovou buchtu necháme 10-15 minut chladnout a pak na teplý povrch rovnoměrně rozlejeme polevu z zakysané smetany. Na vrch pro dozdobení nastrouháme hořkou čokoládu.

Rychlá buchta s karamelovým krémem ze salka

Závěr

CIK CAK buchta s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou je skvělým příkladem toho, jak můžete s relativně jednoduchými ingrediencemi vytvořit nádherný a chutný dezert. Tento recept přináší nejen vynikající chuť, ale i vizuálně atraktivní prezentaci, která ozdobí každý stůl. Užijte si každý kousek této lahodné buchty!