Dnes vás vezmeme na lákavé dobrodružství! Dnešními klenoty na vašem slavnostním stole budou palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní. Jednoduchá, ale výrazná chuť kombinující jemné jahodové palačinkové těsto obohacené o lahodný mascarpone krém se smetanou a jahodovou náplní. Vychutnejte si je naplno!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Palačinkové jahodové rolády s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní
Co budeme potřebovat:
Jahodová náplň:
- 70 ml vody + 40 g kukuřičný škrob
- 300 g čerstvé/mražené jahody + 50 g cukru
Palačinkové těsto:
- 4 vejce
- 20 g cukru
- špetka soli
- 300 ml mléko
- 110 g mouky
- 40 g rozpuštěné máslo
- jahodové barvivo – podle chuti
Krém:
- 500 g mascarpone nebo smetanový tvaroh
- 50 g moučkový cukr
- 100 ml smetana 33 % tuku
Jak budeme postupovat:
1. Jahodová náplň: Do pánve na sporáku nasypejte čerstvé/mražené jahody a cukr. Vařte na mírném ohni a přilijte vodu smíchanou s kukuřičným škrobem. Vařte do zhoustnutí. Po uvaření přendejte do mísy a přikryjte fólií – nechte vychladnout.
2. Palačinkové těsto: Do velké mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a přidejte špetku soli a vyšlehejte. Pak nalijte mléko a přisypte mouku. Poté směs sceďte, aby nebyly hrudky, aby byla hladká, dále nalijte rozpuštěné máslo a přidejte jahodové barvivo – pořádně promíchejte a jahodové palačinkové těsto je hotové!
3. Následné výsledné těsto přelijte do mísy a přikryjte fólií – nechte 20 minut odpočívat.
4. Palačinkovou pánev vymažte olejem a pomocí naběračky naberte těsto. Smažte je z obou stran na středním ohni.
5. Krém: Do jiné mísy dejte mascarpone nebo smetanový tvaroh, moučkový cukr a nalijte smetanu 33 % tuku. Pořádně vyšlehejte do krému a naneste do zdobícího sáčku.
6. Jahodové palačinky pokládejte na sebe, spojte je a potřete připraveným krémem. Poté naneste do středu připravenou jahodovou náplň, konce přeložte a srolujte do roládky.
7. Potom srolované rolády položte na tác a uložte na 2-3 hodiny do lednice. Hotovo!
Palačinkovou jahodovou roládu s mascarpone krémem, smetanou a jahodovou náplní podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!