Pokud i vy zbožňujete ovocné dezerty nebo jen hledáte čerstvou osvěžující inspiraci, pak jste na správném místě! Dnes si připravíme exkluzivní třešňový dezert se smetanovým tvarohem a čokoládou. Spojením všech těchto ingrediencí získáte opravdovou delikatesu, která jistě potěší Vás a celou vaši rodinu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaový třešňový dezert se smetanovým tvarohem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 120 g cukru
- 180 g mouky
- 20 g kakaa (1,5 lžíce)
- 16 g prášek do pečiva (1 lžíce)
- 80 ml mléka
- 150 g rozpuštěné máslo
Plnění:
- 1 vaječný bílek
- 100 g cukru
- špetka soli
- 200 g třešní
Krém:
- 200 g smetany 33 % tuku
- 50 g cukru (1/2 šálky)
- 300 g smetanový tvaroh
Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády
- 75 g máslo
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr. Vyšlehejte do jemné směsi.
2. Následně smíchejte suché přísady: mouku, kakao a prášek do pečiva. Lžící promíchejte a prosáté suché přísady nasypejte do vyšlehané směsi – dobře promíchejte. Pak nalijte mléko a přilijte rozpuštěné máslo. Získáte krásné nadýchané těsto!
3. Výsledné těsto naneste do formy bez dna vyloženou pergamenem o rozměru 18 x 28 cm, které pěkně rozetřete a uhlaďte.
4. Plnění: Do velké mísy nalijte vaječný bílek, přidejte cukr a špetku soli. Vyšlehejte do krásné bílé nadýchané pěny, kterou naneste do zdobícího sáčku a pomocí sáčku vytvarujte malé kopečky, mezi které naaranžujte třešně.
5. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C a po upečení vyndejte dezert z formy a položte na okrasný tác – nechte vychladnout.
6. Krém: Do jiné mísy nalijte smetanu s 33 % tuku, přidejte cukr a smetanový tvaroh. Vyšlehejte do krásného jemného krému, který naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na upečený dezert – uložte na 4 hodiny do lednice.
7. Čokoládová poleva: Do malé misky dejte nalámanou čokoládu a přilijte rozpuštěné máslo. Promíchejte a nechte čokoládu rozpustit, čím získáte jemnou čokoládovou polevu.
8. Získanou polevou polijte povrch dortu, jemně rozetřete a uhlaďte – uložte na 10 minut do lednice na ztuhnutí.
9. Exkluzivní třešňový dezert se smetanovým tvarohem a čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!