Ochutnejte kouzlo jednoduchosti a sladké pokušení s naším zázračným piškotovo-mandarinkovým dezertem ze smetany a krémem z mascarpone. Tento lahodný dezert kombinuje lehkost piškotů, osvěžující chuť mandarinek a jemnost krému z mascarpone. Na jeho přípravu nepotřebujete ani zapnout troubu! Ideální pro chvíle, kdy toužíte po něčem sladkém, ale chcete to mít hotové bez zbytečného čekání.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený piškotovo-mandarinkový dezert ze smetany a krémem z mascarpone
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 300 ml smetana 33%
- 80 g moučkový cukr
- 250 g mascarpone
Ostatní:
- 400 g šťáva z mandarinek
- 300 g piškoty Sovoyardi
Na zdobení:
- mandarinky
- pomerančová/citronová kůra
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si oloupejte mandarinky a vložte je do mixéru – rozmixujte je do hladké směsi, poté je přes sítko propasírujte a získáte čerstvou mandarinkovou šťávu.
2. Do mísy nalijte smetanu 33% – vyšlehejte do bílé pěny. Pak přisypte moučkový cukr a přidejte mascarpone. Šlehejte do hladkého krému.
3. Připravte kulatou formu bez dna o velikosti 18-20 cm a položte ji na talíř a rozetřete první vrstvu krému.
4. Následně odřízněte jeden konec z piškotu, namáčejte je v mandarinkové šťávě, pak je pokládejte odříznutým koncem dole do kolečka a vyplňte uvnitř.
5. Potom naneste druhou vrstvu krému a uvnitř pokládejte znovu namočené piškoty – postup opakujte a zakryjte poslední vrstvou krému, kterou pěkně uhlaďte a uložte na 2 hodiny do lednice.
6. Po 2 hodinách vyndejte dezert z lednice, ozdobte ho nádherně půlměsícem mandarinek a do středu posypejte strouhanou pomerančovou/citronovou kůru.
7. Dezert vyndejte z formy a na úplný závěr ho posypte moučkovým cukrem.
8. Zázračný piškotovo-mandarinkový dezert ze smetany a krémem z mascarpone podávejte s láskou, velkou chutí, půvabem a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!