Představujeme vám recept na kuřecí prsa v jemné smetanovo-česnekové omáčce, který je synonymem pro snadnou a rychlou večeři, aniž byste museli obětovat bohatost chuti. Tento pokrm, kde se šťavnatá kuřecí prsa snoubí s krémovou omáčkou plnou aroma česneku, je ideální volbou pro ty večery, kdy hledáte něco výjimečného, ale zároveň nechcete trávit hodiny v kuchyni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa v jemné smetanovo-česnekové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivový olej + 1 lžíce másla – na smažení
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 1 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 170 ml kuřecí vývar nebo teplá voda
- šťáva z 1/2 citronu
- hrst čerstvé petrželky
- 170 ml plnotučná smetana
- 1/2 lžičky muškátový oříšek
- špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Připravte kuřecí prsa, do kterých udělejte jemné zářezy, ale ne úplně a položte je do pánve s rozehřátým olivovým olejem a máslem. Z obou stran je dochuťte solí a černým mletým pepřem – smažte je 4-5 minut z každé strany dozlatova a po smažení je přendejte na talíř.
2. Do stejné pánve s rozehřátým máslem jsi vsypejte nadrobno nakrájený česnek – smažte 30 sekund, dokud nebude voňavý, pak vsypejte nadrobno nakrájenou šalotku – smažte, dokud nebude průhledná.
3. Následně zalijte vývarem nebo teplou vodou a polijte citronovou šťávou z 1/2 citronu. Dále vsypejte čerstvě nasekanou petrželku, přilijte tučnou smetanu a dochuťte muškátovým oříškem a solí – dobře promíchejte a vařte 2-3 minuty na mírném ohni.
4. Potom do omáčky položte smažené kuřecí prsa, které přelijte omáčkou a zakryjte pokličkou – vařte 5-10 minut. Přílohu si zvolte podle své chuti.
Hotovo! Podávejte je s láskou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!