Fantastický koláč kráter s pudinkem a zakysanou smetanou

Tento koláč je opravdovou lahůdkou pro všechny milovníky sladkého. Díky kombinaci jemného těsta, vanilkového pudinku a zakysané smetany vznikne dezert, který vám bude chutnat do posledního sousta. Ačkoliv se může zdát, že je příprava složitá, opak je pravdou. Pojďme si ukázat, jak na to.

Zdroj: napadovy.blog

Co budeme potřebovat

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml oleje
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 5 ks vajec
  • 250 g krystalového cukru

Pudinkový krém:

  • 800 ml mléka
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku

Smetanová poleva:

  • 400 ml zakysané smetany
  • 6 lžic moučkového cukru

Jak budeme postupovat

1) Příprava pudinkového krému: Nejdříve si uvaříme pudink podle návodu na obalu s použitím mléka a vanilkového cukru. Hotový pudink necháme vychladnout.

2) Příprava těsta: Ve větší míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, olej, mléko a kakao. Mouku smíchanou s práškem do pečiva přisypeme a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto vylijeme na plech o rozměrech 30 x 20 cm.

3) Tvorba kráterů: Na těsto lžící poklademe hromádky vychladlého pudinku, vytváříme tak na povrchu těsta “krátery”. Pro pestrost můžete experimentovat s různými chutěmi pudinku.

4) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 – 40 minut.

5) Dokončení: Upečený koláč potřeme směsí zakysané smetany a cukru a vrátíme do trouby na dalších cca 10 minut, aby smetana lehce ztuhla.

6) Finální úprava: Necháme koláč vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Vynikající ledová hora – Nejlepší recept na unikátní dezert bez pečení

Závěr

Tento koláč KRÁTER s pudinkem a zakysanou smetanou je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si jeho fantastickou chuť.